ESTÜ'den Haberler

I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu

I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Paydaş Olduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşen Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu Büyük İlgi Gördü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 39 ulusal ve 6 uluslararası kurumun paydaş olduğu I. Uluslararası Teknoloji Transferi Sempozyumu 6-8 Mayıs 2024 tarihlerinde ulusal ve uluslararası birçok ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti.

Sempozyum kapsamında, Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni temsilen Teknoloji Transfer Ofisi'nden Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Seher Sarı ve Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Özlem Sevinç Tigin etkinlikte yer aldılar. Özlem Sevinç Tigin, programın ilk gününde “Teknoloji transfer olgusu, dünü, bugünü ve yarını” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek katılımcılara teknoloji transferinin literatürdeki tanımları ve ekosistemdeki paydaşların önemi hakkında bilgiler sundu.

Sempozyum, katılımcıların teknolojik yeniliklerin dünya çapında sunulması ve ticarileşme süreçlerinin kolaylaştırılması amacıyla önemli bir platform sağladı. Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra uluslararası alanda da büyük ilgi gören etkinlik, teknoloji transferi konusunda fikir alışverişi ve işbirliği imkânları sunarak önemli bir adım atıldı.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi almak ve sunumlara erişim sağlamak için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.