ESTÜ'den Haberler

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Yenilikçi Projeleriyle Ticarileştirme Arenasında Önemli Başarıya İmza Atıyor

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), yenilikçi projeleri ve girişimcilik odaklı yaklaşımıyla Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak adını duyurmaya devam ediyor. PatentEffect tarafından yayımlanan 2023 yılı raporunda, ticarileştirme alanında önemli bir sıralamaya ulaşarak dikkat çeken ESTÜ, ülkenin inovasyon ve girişimcilik ekosistemindeki güçlü konumunu bir kez daha pekiştirdi.

ESTÜ'nün patent başvuruları ve teknoloji transferi faaliyetleri, özellikle mühendislik alanlarında önemli bir ivme kazanmış durumda. Teknoloji transferi ve ticarileştirme faaliyetlerine odaklanan Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite-sanayi işbirliklerini güçlendirmek ve yenilikçi projelerin ticarileştirilmesini teşvik etmek amacıyla aktif bir rol oynuyor.